Studiepodden 2 – friår og fremtidens yrker

Velkommen til studiepodden 2! I dag skal vi snakke litt om fremtidens yrker – det er mange vi enda ikke kjenner til, og flere vil komme. Antall studievalg virker så uendelig mange flere enn for bare 10 år siden, men er det egentlig slik – og hvordan vil det se ut i fremtiden?

Studiepodden 3 – valg av videregående skole

Velkommen til studiepodden 3! I dag skal vi snakke om valg av videregående skole og studieretning.
Valget står som regel mellom studiespesialisering eller yrkesfag – hva bør du tenke på i valget av studieretning – og hva hvis du velger «feil»?

Studiepodden 4 – valg av fagskole

Velkommen til studiepodden 4! I dag snakker vi om fagskoler og de ulike studieretningene som finnes her.
Fagskoler er en ypperlig måte å kombinere teori og praksis på – med tett oppfølgning av faglærte lærere med tilknytning til arbeidslivet.

Studiepodden 5 – valg av høyskole

Velkommen til studiepodden 5! I dag snakker vi om Høyskole – og om utdanningsmuligheter og endringer. Det finnes mange ulike studieprogrammer med muligheter for å ta både bachelor- og mastergrad. Hva kan du forvente? Få flere tips i vår podcast!

Studiepodden 6 – intervju med tidligere elev ved Politihøgskolen

Velkommen til studiepodden 6! Vi har besøk i studio av en tidligere elev ved Politihøgskolen. Han forteller at han «alltid» har hatt et ønske om å bli politi, så valget av videre utdanning var enkelt. Vi er nysgjerrige på flere ting – hør hva den tidligere studenten svarer!

Studiepodden 8 – utdannelse på universitet

Etter ønske fra en av våre lyttere skal vi snakke litt om universitet. Hva kjennetegner egentlig universitetet – og dette med opptakskrav, hvordan fungerer det og hva er de ulike kravene? Universitetet representerer et vidt spekter – du får bredde, dybde og et stort og variert miljø.

Studiepodden 9 – regissør i TV-bransjen

Nicholas gikk media og kommunikasjon på videregående, og i løpet av det tredje året ordnet han seg utplassering hos produksjonsselskapet Monster en dag i uken. Planen var å studere videre, men slik ble det ikke.

Studiepodden 10 – studere i utlandet

I denne episoden skal vi snakke om det å studere i utlandet. Vår gjest heter Martine. Hun har tatt en bachelor i interiørdesign, og tok det siste året i Australia. Hvorfor valgte hun å studere utenlands og hvorfor akkurat der?

Fossheim

Sentralbord: 23 05 15 70
Epost: hei@fv.no

Adresse

Haslevollen 3, inngang B
0579 Oslo

Orgnr: 960 623 738

Nyhetsbrev