Deilige smaksbomber fra It’s Tasty Fingerfood

– It’s Tasty Fingerfood er et nytt konsept hvor vi lager lekker og spennende fingermat fra bunnen av, med gode og kortreiste råvarer. Vi som jobber her er alle kokker med lang erfaring, og nå ville vi gjøre noe sammen som vi brenner for.

Dette sier kjøkkensjef Therese Halvorsen i It’s Tasty Fingerfood. Fingermat er jo et velkjent begrep, men måten rettene i menyen er kombinert på gjør at hver enkelt rett blir noe helt annet enn den du har fått servert tidligere.

Polentasticks med spinat og parmesan servert med urtedressing, saltbakte amandinepoteter på spyd med chorizo, spanske kjøttboller på spyd med tomatsaus, hvitløks- og chilimarinert scampi med mangosalat, grissini med spekeskinke, og minimozarella med cherrytomat. Foto: Ruben Kvamme.

 

– Siden vi akkurat har startet opp med dette konseptet må vi være nytenkende, og med It’s Tasty Fingerfood har vi spisset fingermaten vår til et nytt nivå. Fingermat er dessuten en trend i Europa, og vi får stadig mer etterspørsel etter den her hjemme også.

Bildetekst: Mini sjokolade-, vanilje- og pasjonsfruktpannacotta. Foto: Ruben Kvamme.

 

Meny med mange fristelser

Fingermat er trendy fordi det er flott mat som smaker godt, og som man kan sette ut og enkelt la gjestene forsyne seg selv. Man trenger ikke tallerken og maten kan spises mens man mingler, som for eksempel på en mottakelse. På “hovedrettene” kan du til og med velge å få maten servert på spiselige skjeer laget av kjeks – hvilket også gjør fingermaten miljøvennlig.

Bildetekst: Amusettes med gorgonzolakrem. Foto: Ruben Kvamme.

 

Maten fra It’s Tasty Fingerfood er både sprek og lekker. Alle rettene er nøye tilpasset for å gi deg en fantastisk smaksopplevelse.

Polentasticks med spinat og parmesan servert med rømmedressing, og sashimilaks med mango og koriandersalat. Foto: Ruben Kvamme.

 

Eksempler fra menyen på dette er

  • Hvitløk og chilimarinert scampi med mangosalat
  • Oksefilet med bakt rødbet og ertepuré
  • Stekt andebryst og appelsinsalat med akasiehonning
  • Hjorteplomme med blomkålpuré og parmesanchips
  • Sashimilaks med mango og koriandersalat
  • Amusettes med gorgonzolakrem

Amusettes med gorgonzolakrem, saltbakte amandinepoteter på spyd med chorizo, og greske kjøttboller med tzatzikisalat. Foto: Ruben Kvamme.

 

– Når man kombinerer rettene blir det flere og bedre smaker. Vi jobber med hver enkelt rett og hver enkelt råvare, og vi setter det sammen på en måte som gjør at alle blir deilige smaksbomber, sier Therese.

Mini sjokolade-, vanilje- og pasjonsfruktpannacotta. Foto: Ruben Kvamme.

 

I tillegg finner du forskjellige små porsjonsdesserter basert på pannacotta, som

  • Pasjonsfruktpannacotta med pasjonsfruktpuré og jordbær
  • Vaniljepannacotta med jordbærcoulis og appelsin
  • Sjokoladepannacotta med bringebærcoulis

Ønsker du andre søte fristelser til dessert kan du få jordbær dyppet i sjokolade, eller rullet i kokos og hasselnøtter.

– Det som gjør alt dette så spennende er kombinasjonene. Vi legger virkelig ned kjærlighet i hver rett, og ikke minst er det annerledes fingermat enn den man får andre steder.

Chili og hvitløksmarinert scampi med mangosalat. Foto: Ruben Kvamme.

 

Fingermat til alle anledninger

På kundelisten til It’s Tasty Fingerfood står blant annet en rekke firmaer som ønsker det lille ekstra til sommerfesten og julebordet, og kunstgallerier som bruker dem til vernissager – noe maten egner seg spesielt godt til. I tillegg bestiller mange privatpersoner, og da gjerne til mottak i bryllup, konfirmasjoner, barnedåp, bursdager, cocktailselskap og – apropos trender som kommer fra utlandet – baby shower.

Greske kjøttboller med tzatzikisalat og stekt andebryst, og appelsinsalat med akasiehonning. Foto: Ruben Kvamme.

 

Men det viktigste er ifølge Therese ikke bare å lage god mat.

– Det viktigste er at den er så god at folk kommer igjen og igjen, og på kort tid har vi fått mange faste kunder. Senest i dag tikket det inn en mail der noen som hadde hatt innflyttingsfest skrøt av fingermaten og sa den smakte nyyydelig.

Camembert med honningglaserte valnøtter, og minimozarella med cherrytomat. Foto: Ruben Kvamme.

 

Så er jo spørsmålet hvem det er som er så heldige at de kan bestille mat fra It’s Tasty Fingerfood?

– Vi leverer i hele Oslo og deler av Akershus uansett når det måtte være.

– Når det måtte være? Hvor lenge har dere åpent?

– Hvor lenge vil du vi skal ha åpent?, smiler Therese.

Stekt andebryst og appelsinsalat med akasiehonning. Foto: Ruben Kvamme.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg!